29 nov 2022

Xarrada d'emprenedors socials a la UCV

Bones lectors, en el dia de hui els comentaré una mica sobre les xarrades que ens van donar en la Universitat Catòlica de València divendres passat.

La primera xarrada comença amb 76 Exponentia, amb el seu CEO parlant-nos una mica sobre ella, l'objectiu de la seua empresa és ajudar a les empreses perquè puguen avançar. Exponentia va ser creada a València i és una empresa experta en transformació digital per a l'automatització i mi llora de les empreses.

Juan García, ens comenta que el més important en desenvolupar una empresa són els valors, que sempre serà millor ser honest.

Els valors de Exponentia són, la seua confiança, la seua responsabilitat i la seua ment oberta, i això és el que els ajuda a continuar creixent cada dia. Utilitzen un organigrama per al seu dia a dia també.

El CEO de Exponentia ens deixa 3 valors a reconéixer i reflexionar els quals són:

- Família i amics abans que l'empresa.

- Ser persones abans que professionals.

- Algunes vegades s'encerta i altres s'aprén.

Ens comenta a més que la seua brúixola feia els seus objectius són els seus valors.

La següent xarrada va ser molt breu, però molt important i reflexiva, ens la va donar Nacho Grande el director de Caritas i també referent de Juan García el CEO de Exponentia.

Nacho a més d'explicar-nos diversos percentatges de com es troba Espanya en la societat, ens deixa un valor sobre nosaltres, el qual diu que valem per a alguna cosa, que ens fem valorar perquè d'aquesta manera podrem arribar a la felicitat, ens comente alguna cosa el qual després de tota la xarrada ens deixe reflexionar el qual va ser que existeixen 2 moments importants en la nostra vida:
1- Quan un naix.
2- Quan un assumeix perquè i el perquè vam nàixer.

Una de les claus del seu èxit, tant professional com persona el que quin aplica cada dia és el de Conéixer, el conéixer perquè hi ha gent que pateix, conéixer a aqueixa persona per a saber la raó per la qual arribe a aqueix estat.


La tercera xarrada ens la comentarà Cristina Sebastián, la directora de Ceeme, la qual és una empresa que atorga ocupació a persones amb tota mena de discapacitats.

Els valors de l'empresa tracten de: l'autonomia, el component social, la implicació, la superació, la creativitat, el seu compromís i el creixement personal.

Cristina des d'un principi ens deixa els objectius de Ceeme ben clars, els quals són: atorgar els recursos necessaris, una formació però sobretot donar Felicitat.

Ceeme igual que Exponentia impliquen la RSC: la responsabilitat social corporativa, la qual consisteix a contribuir els seus recursos a la gent sense ànim de lucre. També ens comenta que utilitzen a més d'un salari econòmic, un Salari Emocional, el qual consisteix en programes, activitats, serveis que atorga l'empresa als seus empleats el que la fa una empresa diferencial a les altres. 


Luis De Sande el Co-Fundador de Auara ens comenta que quan compres una botella d'aigua de Auara, no solament aquestes consumint aigua, sinó que també aquestes contribuint a gent amb escassetat d'aigua.

Ens comenta Luis també, que Auara a l'ésser una empresa no tan gran poden permetre's canvis bastant grans.

Fa 8 anys, de la idea de dos universitaris va ser creada aquesta empresa, els valors de Auara que ens deixa Luis present són; la formació, la creativitat, la curiosdiad i l'estar en comunitat, però sobretot el sempre ser Solidari cada vegada que un li ho puga permetre.


Això serà tot pel dia de hui, fins a la pròxima lectors!! 









 Bon día, soc Marina y vine a explicar la gran oportunitat que vam tindre el divendres els alumnes de primer y segon d'activitats comercials.

Vam anar a l'universitat de valencia a escoltar tres xarrades de empresaris que ens explicavem com funcionaben y com ho havien conseguit.

La primera xarrada la va a donar Juan García, el creador de la empresa exponentia, una empresa que es dedica a crear solucions tecnologiques, Juan, junt a Nacho (els principals fundadors) ens van a explicar tot el proces del que havía sigut crearla, els valors de l'empresa... també ens deixaron fer preguntes y el que més em cridó l'atenció va ser que a soles habien tardat 3 añys en posarla en martxa. 





La segona empresa era ceeme un lloc que truca l'atenció per que integren molt a persones amb discapacitat o diversitat funcional. Son molt atents amb els seus treballadors, cada cert temps va un especialista a vore com esten y si es senten agust, em va agradar molt per la seua capacitat d'integració i per que donen oportunitats a gent marginada laboralment en la societat 




La tercera empresa va ser Auara que es una empresa on venen botelles d'aigua les cuals cada vegada que compres una ajudes a gent del tercer mon, un projecte molt interesant i molt solidari 




Emprenedors socials.

 Xarrada en la UCV.

Bon dia, la classe d'activitats comercials va tindre la gran ocasió d'acudir a la Universitat Catòlica de València per a escoltar als emprenedors. Al comencar ens van explicar primer de que es tractaven les primeres dos xarrades, a més que ens van donar l'oportunitat de fer-los qualsevol tipus de pregunta. 

La primera xarrada va ser la de Exponentia que es basa a crear solucions tecnològiques d'alt valor per a augmentar la productivitat de la teua empresa. 


Vam tindre l'oportunitat d'escoltar a Juan García que es tracta del CEO i el CO- Fundador 
que ens va explicar el funcionament de l'empresa, els objectius que ells tenien i a més de la missió, visió i valors de l'empresa. 

Nacho també ens va comentar temes molt importants com Càritas, a més de la multitud de les persones que estan dia a dia explotades i la multitud de gent al carrer. A continuació tenim a Ceeme fermax
  

La empresa de CEEME es tracta d'una empresa d'ocupació especialitzada en muntatge elèctric amb l'objectiu d'integrar a gent amb diversitat funcional i la formació contínua. Tenen com a missió realitzar un producte òptim, però sempre aconseguint que la persona se senta realitzada i abast un projecte de vida total.

I finalment, tenim a Auaraque és una empresa que està especialitzada en l'aigua, es tracta d'una empresa social i ajuda a acabar amb la pobresa.

Projectes que permeten:
Reduir les fams i la mortalitat juvenil.
Reduir les malalties.
Accés a higiene i sanejament.
Potenciar l'escolarització infantil.








XARRADETA UCV

 Hola a tots,

Fins i tot no saps el que significa, que és una empresa social?

Bo perquè en uns moments ho sabràs, em calle i comence, una empresa social és aquella que té un impacte positiu en el medi ambient o en la societat i, alhora, resulta rendible com a negoci.

Algunes de les empreses socials que vam veure en la xarrada són: AUARA , EXPONENTIA y CEEME.
  
En primer lugar vaig a parlar de la primera xarrada que s'anomena Exponentia que ofereix solucions a les empreses i resol problemes tecnològicament. Els seus principals valors són la confiança, responsabilitat i la ment oberta. També intenten comunicar la responsabilitat social corporativa amb major impacte, visibilització, donant exemple, millor competència, i per ultime amb la paciència.






En el cas de CEEME, és un centre especial d'ocupació, ja que el 98% de la seua plantilla tenen el certificat de minusvalidesa, La seua missió és la diversitat funcional i la seua visió és de caràcter integrador. També ajuden a aquestes persones amb; autonomia, component social, implicació, compromís, creativitat, superació, creixement personal, etc. En aquesta empresa treballen en línies de muntatge, però a més de treballar pots optar a formació extra, eines per al desenvolupament personal, pràctiques i més. I tot això de manera gratuïta.



I per ultime però no menys important ens van parlar sobre Auara, una empresa social que embene aigua a quasi totes les ciutats d'Espanya per a desenvolupar amb el 100% dels seus beneficis a projectes d'aigua potable. Busquen accés a aigua per a tots, sanejament i tractament de l'aigua, i també que es puga usar per a l'agricultura. A més, impacten en 13 dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU. El plàstic de les seues botelles és 100% reciclat i les seua aigua és extreta d'un brollador de la Rioja. 
Actualment l'empresa té 8 anys i s'embene en Carrefour i en Alcampo i té de sòcia a Estrella Galícia. Dona el 0% de dividends per a accionistes per a desenvolupar completament els seus projectes i també cal destacar que treballa només amb socis locals. 



En conclusió m'ha agradat molt, ja que aprens valors d'emprenedoria.




Xarrada dels emprenedors

 Hola lectors!

Hui hem pase per açí per a parlar-vos sobre la xarrada que varem tindre el plaer de escoltar en la Universitat Católica de València els alumnes de primer i segón de activitats comercials , varen vindre tres emprendedors a parlar ham nosaltres. Les empreses que varen vindre teníen un impacte a la societat per a crear un impacte a aquesta. Les empreses que varem vindre eren: Exponentia, Ceeme i Aguara.


La primera xarla que varem podre escoltar va se la de Exponentia, aquesta va ser parlada per Juan García una persona molt agradable, que hem va donar anims a tots de que podiem emprendre i la seua frase favorita era " unes vegades es guanya i altes s'apren" pense que es una frase que molt bona ja que quan fas erros sempre aprens a cmabiar-los i no tornar a fer-los. Aquesta empresa es dedica a fer un enfocament técnologic a coses que abans no es pordrien resoldre, ajuden a empreses. En conclusió que Juan ens va a dir que si volem començar a cambiar alguna cosas primer tenim que cambiar el nostre entorn mes a prop a nosaltres.



La següent empresa que ens varen presentar va ser Ceeme, aquesta la va presentar Cristina Sebastián una persona molt amable. Ens va dir que es una empresa que treballa amb el 98% amb persones discapacitades per a poder donar-li treball ja que quasi no tenen oportunitat al món laboral aleshores fan que aquestes si que tenen oportunitats.  Aquesta empresa está associada a Fermax que contracta a un 20% de la seua plantilla. Los valores de esta empresa són: autonomía, comprensió, component social, creativitat, implicació i superació.

La última empresa que varem escoltar va ser Auara, una empresea que es va a findar a 2014 per un grup de estudiants que varen tindre una mala experiencia quan es varen anar de voluntariat perque no tenien aigüa potable i varen a escomençar a fer botelles d'aigual de total plàstic reciclat y quan compres una botella d'aigua estas donant 2 litres d'aigüa a països que el necessiten. Y gràcies a tot aques esforç es han contruït a día de hui se han construit 120 pous.



Bé fins açí, ens vem en la próxima entrada!!









Xarrada d'emprenedors socials a la UCV


El divendres 25, els alumnes d'Activitats Comercials vam tindre la sort de poder assistir a una xarrada, en la UCV, sobre l'emprenedoria. Quatre persones, que eren emprenedores socials, parlaven sobre les empreses que van crear en el seu moment i que van fracassar al principi però que amb el temps tot va anar millorant. 

Ens explicaven que per a triomfar en una empresa social necessitem tindre uns valors i sobretot tindre ganes de canviar alguna cosa en el món. 

Per exemple: l'empresa AUARA, fundada per Antonio Espinosa.



Van tardar huit anys a crear aquesta empresa. El seu objectiu és convertir productes de consum quotidià, en aquest cas botelles d'aigua mineral, en eines que siguen capaces de resoldre aquests problemes i poder millorar el món. Gràcies a aquesta, 85.193 persones tenen accés a aigua potable, 18.466.934 botelles són reciclades i 694.748 litres de petroli són estalviats. 

Com aquesta tenim diversos exemples més que van presentar en la xarrada. Però a la fi del cap l'única cosa que volen demostrar-nos i comunicar-nos és que tindre aquest tipus d'empreses en el món és molt important, ja que gràcies a aquestes podem ajudar i defensar els drets de les persones, cuidar el medi ambient i la sostenibilitat, incrementar a poc a poc la igualtat, etc. 




 


aprenent de empreses en la ucv

 EXPONENTIA - Juan Garcia


Alguna cosa que ens explica Juan sobre les empreses és que han de tindre productivitat i eficiència disposar de productes propis una analítica estratègica , *IA i un *Blockchain 


El seu equip esta format per : Juan Garcia, Sergio Velasco, Juan *Basori, *Alvaro Latorre i Fran *Matos


Segons l'una empresa és una organització de persones que busquen la consecució del benefici econòmic creant així valor i impacte en la societat


 Estratègia de negoci 


 1 Producte


2 Creixement sostingut y dafo 


3 Mercat i client recurs *tecnologico



 Direcció estratègica


 1 satisfacció del client


2 Creixement sostingut millora contínua


3 Eficiència economica funcionament intern



Pla de negoci > Estratègia - metes - cartera > Optimitza el futur > optimitza el present > Metes i projectes > imlementación d'objectius 



Alguna cosa que va dir Juan és que cal ser pacient, el bambú tarda 7 anys a tirar arrels i només 6 setmanes a créixer mes de 30 metres 





Nacho gran > director de *caritas 


Ens ha comptat coses molt importants com que en valència hi ha 1000 persones que dormen al carrer, 150.000 persones dormen soles o estan soles en el sentit que si es moren ningú els trobarà a faltar.


La salut mental aquesta en caiguda en picat en aquests anys, alguna cosa que és bastant.


Naixes pobre ? Tens un 90% de possibilitats de morir sent pobra només un 10% de possibilitats de canviar això 


Ens explica que Hi ha dos moments importants quan un naix i quan es pregunta, per a què he nascut?


També ens compta la cura que cal tindre en parlar amb els xiquets, perquè, si jo li dic a un xiquet que és ximple creurà això per a tota la vida.





Centre especial d'ocupació > *ceeme 


Compta amb un 98% de persones amb discapacitat en l'empresa 


És una empresa amb anime de lucre també ens conten que l'empresa ordinària no vol persones amb discapacitat


Els valors de l'empresa són


*Autonomia

Compromís

Creativitat

Component social

Implicació

Superació

Creixement personal





*AUARA > be *the *change


L'empresa ens conta que 700 milions de persones dediquen 40.000 milions d'hores a anar/buscar aigua potable 


És una empresa social dedicada al 100% dels seus dividends a desenvolupar projectes d'accés a l'aigua potable per a qui mes ho necessita, venent productes únics pel seu disseny i sostenibilitat


Projectes

accés a l'aigua > pous i depòsits

Agricultura > banys i latrines 

Sanejament 



*Auara és una botella d'aigua ? No, és molt mes que això és una manera de vendre aigua per a donar aigua a qui mes ho necessita 


A sigut creada en 8 anys amb un impacte social de 85.000 persones *aprox unes 18 milions de botelles reciclades i uns 690.000 litres de *petroleo estalviat


Pedro Gimeno Juan 

XARRADA D'EMPRENDEDORS

 La xarra va començar amb Juan Garcia, CEO de exponentia. La seua empresa s'encarrega de crear solucions tecnológiques d'alt valor per a augmentar la productivitat de les empreses amb els mateixos recursos utilitzant l'inteligencia artifiial i la Blockchain

Juan va ser un perfil motivador amb les seues preguntes al públic de qui volia emprener .Tenía un discurs motivador amb les seues ganes de traure el millor de tots els companys i las ganes que tenía de narrar feia que es contagiara

També va a enseñar temas tecnics i conceptes como que era una startup, les RSC,un organigrama o simplement que era una empresa.

Després va a parlar Ignacio Grande, director de Caritas, aquest va a tenir un discurs que va a connectar més em la gent ja que era impactant i sobbretot real, ja que lo poguem comprovar a la volta de la esquina en la calle.

 Personalment Juan Garcia va a ser el que més me va a agradar pero Nacho va a parlar de tal forma que feia que estagueres pendent tota l'estona.

 Després del descans va a parlar Cristina Sebastian directora de Ceeme, centre especialtizat de treball gestado per Fermax. La seua labor es crucial ja que les persones amb alguna discapacitat també son persones i tenen que tener un treball digne com tots.  

Per acabar va a venir Luis de Sande , CFO, director financiero de de Auara. Aquest va a exposar-nos que es Auara ,el sentit que tenía i el impacte que vol donar en la societat,i que ja està donant.

La seua llabor social es molt important ja que a partir de vender aigua,volen donar aigua als paisos que realment es nesessita.Aquestva a ser molt transparent,ja que como totes les empreses,aunque sigan una RSC ,també busquen el benefici personal. Baix el meu punt de vista es molt important recalcar aço ja que hi ha moltes empreses que no son tranparent amb aquestes coses

Som molt sortuts de tenir charles com aquestes que et motiven a conseguir el teu objectiu de emprener aunque aquest siga dificil. Pero el que sobretot he aprendit es que el dinero es la consequencia dels bons actes.

Xarrada d'emprenedors

Principalment, he d'aclarir que no he realitzat ni la més mínima anotació, ja que considere que era més important atendre que distraure'm escrivint.

Pel que us contaré que tal va ser la meua experiència.

Per a començar, m'encante les xarrades, ja que les vaig viure com si foren un *podcast però més interactiu i animat, començaré amb el que més em va agradar.

Especialment la xarrada de Nacho *Grande seriosa la que més m'agrade, ja que m'esperava una xarrada de *Caritas que et diuen el mal que aquesta el món i que necessiten la col·laboració ciutadana i em vaig trobar amb una xarrada amb un caràcter més enfocat en el creixement personal, molt inspiradora xarrada que va aconseguir motivar-me. 


D'altra banda la segona xarrada que considere millor és la de Juan García, ja que des del meu punt de vista es va centrar molt més en creixement empresarial que realment m'ajude a aclarir alguns conceptes equivocats que tenia sobre l'emprenedoria mitjançant una entitat empresarial, i honestament Juan va estar molt atent i conteste molt bé els dubtes del públic i intent fer-lo llomes interactiu possible.



Seguidament us comente la xarrada de *Auara ja que no considere que anara tan cridanera i motivadora que les dues anteriors xarrades que us he comentat, però també em va servir com un exemple d'un projecte molt bonic, a part ens van demostrar que insistint i tenint idees clares han aconseguit crear un nínxol d'empresa molt curiós i que poca gent aconsegueix aconseguir.


I finalment la xarrada de la directora de *ceeme que la veritat, personalment no m'agrade tant, però he de dir que així i tot em va semblar molt curiós el seu model de negoci i tots els drets i condicions que els proporcionen als seus empleats, mai havia pensat com eren aquest tipus d'empreses per dins i aquesta xarrada m'ajude a entendre-ho.


En general, m'encante l'esdeveniment i tan de bo tindre la possibilitat d'assistir a més xarrades així .
Una salutació i fins a la pròxima



Xarrada a la UCV

 Bon dia lectors, avui vaig a parlar-vos de la xarrada a la que varerm acudir el divendres passat. La tematica va ser sobre les empreses socials, que tenen com a finalitat aportar valor a la societat en vegada de centrar-se mes en els ingresos. Escoltarem cuatre xarrades de diferents empreses:


La seua finalitat es ajudar a les PIMES a poder realitzar les seues tasques sense tanta dificultat. Ofereix solucions tecnològiques. Han nomenat els seus valors principals: Confiança, responsabilitat i ment oberta. Han dit leccions molt importants com unes vegades se encerta i altres es aprén. La part que mes impacte m'ha ocasionat va ser l'exemple final. El bambú fà arrels en 7 anys i creix 30 metres en un mes. Es refereix a tindre paciencia al principi per a poder obtindre bons resultats després.


Aquesta xarrada va ser distinta, va ser motivadora. No vaig captar del tot el missatge, però vaig quedar-me amb una part que em pareix molt important. Hi ha dos moments importants en la vida. Naixer i donar-se compte perqué i per a qué estás aquí. 

Aquesta xarrada parla de l'empresa Ceeme, que busca donar condicions justes a treballadors amb problemes intelectuals o físics. Els contracten i els paguen salaris justos i dignes per a el lloc que desenvolupen. Son pocs treballadors a la plantilla però tots tenen seguretat laboral i facilitats per a desenvolupar el treball.

Aquesta va a ser la més important de totes en la meua opinió. Es una empresa que busca ajudar a països sense aigua suministrant-lis. Busquen guanyar diners i ajudar alas paisos venent aigua feta per materials reciclats.








Xarrada UCV

 

La xarrada va començar  sobre exponentia, una empresa que ajuda a resolver problemes a les empreses, per a aixo utilitza dues tecnologies las cuales son blockchain i intel·ligencia artificial. 

Juan,CEO de exponentia, va explicar que es i com enten el una empresa, els valors de la seua empresa(valors), va parlar sobre altres projectes realitzats que varen fallar, ens va a dir que el seguix apojant a persones a que emprendan y a realitzar els seues projectes i va a dir una frase molt bona que tots  deberien coneixer que va a ser "cuando no se gana se aprende".


La segona persona ens va a hablar de CEEME, una empresa que ajuda a les persones discapacitades o diversidad funcional  a las que contratan i oferixen formacions becas psicologos i mes.Como curiositat CEEME esta asociada con Fermax.


L'ultim emprendedor o empresari va parlar sobre Aurara (el projecte que mes me agrada personalment) es una empresa que amb els seus beneficis tracta de ajudar, utilitzen botelles 100% reciclades, tracta d'utilitzar els seus beneficis per a fer projectes d'aigua com puguen ser pous d'aigua potable en diferents llocs.



Xarrada d'emprenedors socials a la UCV

El passat dia 25 d'aquest mes, vam anar a la UCV, per a unes xarrades informatives que ens van donar diverses empreses.

 

AUARA

Va vindre un dels responsables de l´empresa AUARA, el qual ens comenta al fet que es dedicava la seua empresa. És una empresa que es dedica a la venda d'aigua mineral embotellada, tant en format de plàstic com llandes.

Aquesta empresa mesura la petjada del carboni, i ajuda a no generar major impacte mediambiental, ja que utilitza *RPET 100% reciclatge

Tots els seus beneficis van dirigits a realitzar projectes amb *Ong, locals, per a portar l'aigua a aquestes poblacions que manquen d'això, és la primera empresa social a Espanya, certificada per Social *entreprise.

 

*EXPONENTIA

Vi, Don Joan Garcia *CEO d'aquesta empresa a explicar-nos que és el que realitza *Exponentia.

 

 *Exponentia és una de les empreses tecnològiques més innovadores de la Confederació Valenciana, que creguen solucions tecnològiques d'alt valor per a poder augmentar la productivitat de les empreses que contracten els seus serveis.

 

*CEEME

Vi, Donya Monica Gil directora de RH i organització corporativa del hòlding *Fermax , empresa pionera en *telefonillos i actualment vídeo porters, a nivell mundial.

*CEEME és una de les empreses participades per aquest grup, i ocupen treballadors discapacitats, en la línia de producció d'aquests productes.

La nostra missió, és que mitjançant un lloc de treball s'afavorisca la integració laboral, social i personal de les persones amb discapacitat o diversitat funcional, donant com a resultat un producte òptim i una persona plena.

 


Xarrada d'emprenedors socials a la UCV

 Hola soc Adrián i en aquesta nova entrada us vaig a parlar sobre la xarra, que va ser el divendres passat.

 L primera empresa de la que varen parlar va ser sobre EXPONENTIA.

  • Productivitat i eficiència.
  • Analítica estratégica, intel·ligència artificial i blockchain.
També ens van parlar sobre el que era una empresa i els valors d'esta. Els valors d'esta empresa són: confiança, responsabilitat i ment oberta.

En esta empresa diuen: PRIMER EL PRIMER.
  • Família i amics abans que empresa.
  • Som persones abans que professsionals.
  • A vegades s'encerta i altres s'aprén.
Cal destacar la missió que vol fer esta empresa que és canviar amb el seu coneixement i tecnologia este món.

La següent empresa de què ens van parlar és del CEEME i a continuació vos conte el que ells van dir:

Molts èxits+alguns errors+molta passió

Esta empresa és el mig pel qual algunes persones aconseguixen els seus propòsits en la vida.

Els valors d'esta empresa són:

  • Autonomia.
  • Component social.
  • Implicació.
  • Creativitat.
  • Superació.
Amb aquests valors aconseguixen un creixement personal.

Bueno fins a ací el meu post.

28 nov 2022

LA IMPORTÀNCIA DELS EMPRENEDORS SOCIALS

Els alumnes d'activitats comercials vam tindre la gran oportunitat de poder visitar la universitat catòlica de valència i escoltar 4 grans persones que ajuden i aporten valor a la societat.

Aquestes persones són emprenedors socials, això significa que tenen una empresa social i en el que es diferencia de la resta d'empreses ''normals'', és que a part d'obtindre beneficis, volen crear un valor o impacte en els altres.

Algunes de les empreses socials que vam veure en la xarrada són: AUARA EXPONENTIA y CEEME

En el cas de AUARA és una empresa amb ànim de lucre, és a dir, tots els beneficis que aconsegueixen van destinats a construir infraestructures perquè els països més desfavorits puguen tindre aigua potable. Guanyen aquests beneficis venent botelles d'aigua a Espanya, una cosa curiosa és que no s'utilitza el plàstic per a la fabricació de les botelles i no generen residus. A més, impacten en 13 dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.




També tenim a EXPONENTIA, és una empresa que se centra en ajudar les empreses a evolucionar de manera tecnològica perquè tinguen més facilitats i puguen avançar, aquesta empresa té uns valors molt marcats: confiança i responsabilitat. Saben quin és el seu objectiu i, a més, el grup de persones que formen aquesta empresa tenen un coneixement molt ampli de les seues àrees.




En el cas de CEEME, és un centre especial d'ocupació, ja que el 98% de la seua plantilla tenen el certificat de minusvalidesa, l'objectiu d'aquesta empresa és formar a les persones perquè tinguen l'opció de poder trobar un treball en empreses ordinàries, tanmateix, això no és senzill. En aquesta empresa treballen en línies de muntatge, però a més de treballar pots optar a formació extra, eines per al desenvolupament personal, pràctiques i més. I tot això de manera gratuïta.



En conclusió, les empreses socials són imprescindibles ja que defensen els drets humans, intenten preservar el medi ambient, a més d'estar introduint valors d'igualtat, sostenibilitat, entre altres.. 

Si estàs pensant a muntar una empresa, opta per una social, ajuda a gent que ho necessite.

Xarrada d'emprenedors socials a la UCV

 Xarrada d'emprenedors socials a la UCV 

Aquesta xarrada va començar amb una explicació del com i el perquè van començar uns quants projectes que al principi van ser fracaso fins que un d'ells va eixir bé i aporte una mica de valor a la societat que era l'objectiu d'impactar directament.

Una de les claus que va donar a conéixer Juan Garcia, cap de l'empresa va estar relacionada amb la tecnològica i amb això correlacionat amb l'eficiència i productivitat dins de l'empresa, és la intel·ligència artificial una tècnica que implementa el dins de la seua empresa, tot seguit explique la importància de la presència humana i la seua actitud que hui dia és impossible de substituir, com a cosa final va donar a conéixer que la tecnològica no és un substitutiu si no una ajuda.

Com a segona part de la xarrada parle sobre la realització personal de la seua empresa i va comentar dos punts concrets:
1.Ajudar la independència de les petites empreses

2.Ajudar al fet que siga un competent tecnològic i amb ende acompanyar-los en ell camí a créixer.

I amb això llance una frase que ens va fer pensar"Tot l'aprés si no és compartit no pot ser aplicat"

Que és una empresa?

Una organització de persones que busquen un superàvit econòmic amb l'objectiu personal conjunt de crear valor i impactar directament en la societat amb una inversió entre el personal i el laboral.

La llibertat dins del treball ve correlacionada amb 3 punts a tractar:

1.Orientació dels valors

2.Colaboracion a futur

3.Administració i gestió tant interna com externa a l'empresa


Responsabilitat social competitiva

Ceeme: Empresa dedicada a la integración laboral ordinaria de Personas discapacitadas.

 El 90% de la plantilla de CEEME son personas con diversidad funcional, bien por enfermedad mental, discapacidad intelectual o física. 
 través de un puesto de trabajo se favorezca la integración laboral, social y personal de las personas con diversidad funcional, esto da como resultado un producto óptimo y una persona plena

Xarrada d ´emprendedor socials a la UCV.

 ¡Hola de nou blog! Sóc Patricia Jansone i avui vinc a parlar-vos sobre les xerrades que ens van donar el passat divendres 25 a la Universitat Catòlica de Valencià.

Una de les empreses que van veure parlar sobre va ser Exponentia que és una empresa de transformació digital que sorgia del propòsit de joves emprenedors per aconseguir una major rendibilitat i desenvolupament de les empreses a través de la tecnologia. 





 

Una de les coses que tenien en comú totes les empreses és que buscaven crear valor a la societat, aportar un canvi i crear un impacte. També tingues clars els objectius que has de tenir com a persona i empresa.

Una altra de les empreses de les quals ens van parlar va ser Ceeme que és un centre especial de treball gestat sota l'empara de FERMAX i de la seva creixent impronta o vessant social fa més de 20 anys, el 2000.







I l'última empresa de la qual ens van parlar va ser AUARA és la primera empresa social espanyola amb la certificació Social Enterprise Mark, amb les seves vendes volen desenvolupar projectes d' accés a aigua potable en països en via de desenvolupament. També són els primers a crear ampolles d'aigua a Europa fabricades amb 100% de plàstics reciclats. A més a l'hora de crear el disseny de les ampolles han tingut en consideració l'eficiència del cubicatge per optimitzar el transport. 





Gràcies per llegir la meva entrada al blog i espero que heu après més sobre les tres empreses de les quals us he parlat en aquesta entrada d'avui. Fins a la pròxima!

Xarrada d'emprendedors socials a la UCV.

 Hola lectors! 

Cap a un temps que no ens véiem per ací, hui he vingut a parlar-vos sobre 3 empreses les quals he tingut el plaer de conéixer i de presenciar una xarrada, aquestes són Exponentia, Ceeme i Auara, i són empreses socials. Una empresa social vol dir que aqueixa entitat no està buscant lucrar-se en grans quantitats amb els seus projectes, sinó que prefereix aportar aqueix valor a la societat, creant un impacte i intentant generar un canvi.  

A continuació us parlaré de Exponentia, la primera xarrada que vam poder escoltar, en aquest cas la xarrada va ser impartida per Juan García, va ser una persona molt amable i durant tota la xarrada sempre va estar donant-nos ànims al fet que tots podíem emprendre, per a ell unes vegades es guanya i altres vegades s'aprén, pense que és una frase bastant encertada ja que quan un s'equivoca sempre aprén del seu error. Juan va estar parlant-nos una mica sobre els objectius de la seua empresa, es tracta de donar-li un enfocament tecnològic als problemes que abans no es podien resoldre, amb això ajuden a empreses i aqueixa és la seua manera de generar un valor a la societat, utilitzen la Intel·ligència Artificial i el blockchecking per a millorar les condicions dels treballadors amb les màquines o la dels clients. Com a conclusió d'aquesta xarrada he aprés que si tu vols canviar les coses i generar un valor social primer has de fixar-te en les persones de la teua al voltant, ja que com diu Juan, l'humor de les persones de l'entorn pot afectar-nos en el nostre, i sobretot cuidar a aqueixes persones més pròximes a nosaltres.



En segon lloc parlaré sobre l'empresa Ceeme, en aquest cas la xarrada la va donar Cristina Sebastián i va fer molt amena la xarrada, ella ens va explicar que aquesta empresa o centre oficial d'ocupació tracta de crear valor a la societat a través de contractar a totes aquelles persones discapacitades que estan bastant discriminades per les altres empreses de la societat. Aquesta empresa si té ànim de lucre però ella expressa que no és gens dolent perquè al cap i a la fi tothom ha de cobrar un sou al final de mes, ells estan associats amb l'empresa Fermax la qual contracta al 20% de la seua plantilla d'empleats de l'empresa Ceeme donant treball a persones discapacitades i ajudant així al fet que puguen crear un projecte de vida. D'aquesta xarrada el més important que se m'ha quedat és que mai cal rendir-se ni deixar arrere els teus objectius, cal superar-se cada dia i no conformar-se.




I finalment parlaré de Auara, una empresa sòcia la qual es va fundar en 2014 gràcies a uns estudiants que van tindre una mala experiència en un voluntariat ja que s'havien adonat que milers de persones no tenien accés a aigua potable, i això causava i causa hui dia moltes malalties, ells van decidir crear aquesta empresa i dedicar-se a fabricar botelles amb 100% de plàstic reciclat per a ser sostenibles amb el medi ambient i dedicar els diners recaptats a fabricar pous en la major quantitat possible de països que no tingueren aigua potable. Aquesta empresa té per davant de tot com a objectiu ajudar a les persones, actualment Auara ha construït més de 120 pous d'aigua potable repartits en diferents països, i gràcies a la nostra ajuda caça vegada podran fer més, creant així un valor enorme a la societat, com a futurs projectes aquesta empresa estaria considerant expandir Auara per països com Mèxic ja que s'han adonat que hi ha un gran percentatge de població que no té aigua potable allí. Com a comiat vull dir que d'aquesta empresa he aprés que és molt més important ajudar a les persones que ho necessiten que lucrar-se un mateix a costa d'elles.






Ens veiem en la pròxima entrada!




Xarrada UCV

La primera xarrada va tractar sobre una empresa anomenada Exponentia que ofereix solucions a les empreses i resol problemes tecnològicament. Es basen en productivitat i eficiència i treballen amb intel·ligència artificial i amb Blockchain. Els seus principals valors són la confiança, responsabilitat i la ment oberta. Treballen per als seus socis, els seus clients i per a la seua zona d'influència. També intenten comunicar la responsabilitat social corporativa amb major impacte, visibilització, donant exemple, millor competència, i per ultime amb la paciència.


La segona xarrada tractava sobre el director de Càritas València donant-nos una xarrada motivacional, d'aquesta no tinc res apuntat per a ser sincers.


La tercera xarrada tractava sobre Ceeme, és una S.L sense ànim de lucre que compta amb un 98% de certificat de minusvalidesa. Assegura ocupació remunerada a persones amb discapacitat a través de la fabricació de béns i serveis, fabriquen components electrònics per a Fermax. La seua missió és la diversitat funcional i la seua visió és de caràcter integrador. També ajuden a aquestes persones amb; autonomia, component social, implicació, compromís, creativitat, superació, creixement personal, etc... Els seus assoliments han sigut aconseguir baixar els preus, utilitzar programari i robots, crear diversitat i salari emocional. I Ceeme ofereix prevenció, formació, psicòloga, beques i igualtat.


I per ultime però no menys important ens van parlar sobre Auara, una empresa social que embene aigua a quasi totes les ciutats d'Espanya per a desenvolupar amb el 100% dels seus beneficis a projectes d'aigua potable. Busquen accés a aigua per a tots, sanejament i tractament de l'aigua, i també que es puga usar per a l'agricultura. El plàstic de les seues botelles és 100% reciclat i les seua aigua és extreta d'un brollador de la Rioja. Actualment l'empresa té 8 anys i s'embene en Carrefour i en Alcampo i té de sòcia a Estrella Galícia. Dona el 0% de dividends per a accionistes per a desenvolupar completament els seus projectes i també cal destacar que treballa només amb socis locals. 

24 nov 2022

 Buenos días, hoy vengo a hablar de lo que son las RCP 

Estas insignias significan Reanimación Cardio Pulmonar, esto es una maniobra de emergencia que sirve para salvar vidas, esto es muy útil en situaciones de emergencia como un ataque cardiaco o un ahogamiento en las que la respiración o los latidos de una persona se han detenido.

Se recomienda realizar esta maniobra de la siguiente manera, haciendo compresiones fuertes y rápidas en el pecho, antes de empezar hay que comprobar lo siguiente:

- La persona está en un entorno seguro

- Si la persona está consciente

-Si la persona no esta consciente llamar al 112 


Antes de realizar una RCP asegurate de saber hacerlo, jamas deberás intentarlo sin tener conocimiento 

18 nov 2022

¿TIENE RIESGOS SER COMERCIANTE?



 Todo en la vida tiene un riesgo, mayor o menor, pero, ¿Ser comerciante es el trabajo que tiene excepción en cuanto a riegos? 

Hola me llamo Jessica Medina y hoy os hablaré un poco sobre los riesgos del ámbito comercial.

Este trimestre nos hemos podido dar cuenta mi clase y yo que hay muy pocos riesgos en el área del comercio o no llegan a ser muy graves. 

Aunque podríamos decir que ser autónomo es el riesgo más grande en todos los ámbitos.

Ejemplificando lo anteriormente mencionado estos podrían ser:

Físicos:

-En el almacén es donde hay más peligro y dónde más sistemas de prevención se tienen que tomar ya que hay estanterías, palés, máquinas pesadas y cajas, entonces, para prevenir se utilizan botas de seguridad, cascos u otros elementos como ropa especializada según la especialidad.

-En caso de trabajar cara al público se protegen mucho los enchufes, hay señalizaciones que indican que el suelo está mojado para lo resbalarte, hay riesgos de robo o mismamente llegar a tener clientes agresivos.

Psicológicos:

-Puedes llegar a tener fatiga psicológica por el hecho de que tienes que tratar con gente que igual tiene mucha falta de empatía o mismamente no tiene educación y tú tienes que tener igualmente buena cara hacia ellos para no manchar la imagen del establecimiento.

-Puede provocarte mucho estrés ya que tienes que ser rápido y eficaz al mismo tiempo porque se puede llegar a llenar la tienda y lo más probable es que no haya mucho personal.

Y hasta aquí mi reflexión de hoy, espero que os haya gustado y volváis pronto.




La regla PAS.

¿Qué es?

La regla PAS es una forma de actuar ante una emergencia, independientemente del lugar, que consiste en Proteger, Avisar y Socorrer. 

¿Cuáles son sus objetivos?

- Preservar la vida.

- No empeorar al situación.

-  Intentar disminuir el dolor.

- Informar a emergencias. 

 ¿Qué pasos hay que seguir?

PROTEGER. 

En cuanto vemos un accidente lo primero que debemos hacer es proteger. Cuando hablamos de proteger nos referimos a la persona accidentada, la zona donde ha ocurrido y a nosotros mismos. Por ejemplo, si un trabajador se ha hecho un corte profundo deberíamos impedir que es objeto que lo haya causado siga siendo una amenaza. 

2. AVISAR.

Si ya hemos protegido toda la zona debemos llamar a emergencias (112). 

Debemos:

-Identificarnos.

-Dar nuestra ubicación.

-Comunicar el número de heridos y su gravedad. 

SOCORRER.

Cuando ya hayamos informado sobre el accidente socorremos a la víctima en cuanto antes. Si no sabemos que hacer depende de las circunstancias, lo mejor es que no actuemos por si empeoramos la situación. Lo que no debemos hacer es darle de comer o de beber a la víctima. Tampoco movemos a la víctima a no ser en caso de incendio. Lo que sí podemos hacer es taparla con una manta para que no pierda la temperatura. 

Mi opinión.

En mi opinión, todos deberíamos aprender esta técnica porque no sabes si te puede pasar el día de mañana y teniendo algo de conocimientos podríamos salvar vidas de muchas personas. Aunque solo sea simplemente avisar a emergencias y saber que comunicarle ya puede servir de mucha ayuda.

Espero que os haya servido para aprender algo nuevo hoy. ¡Hasta pronto!

 

          LAS SEÑALES DE SEGURIDAD
 
Bienvenidos de nuevo a mi blog internautas, hacia tiempo que no me pasaba por aquí, bueno hoy vengo a explicar un apartado bastante importante de nuestra querida materia FOL, la señalizacion.

-¿QUE SON LAS SEÑALES Y PARA QUE SIRVEN?

-Son unos indicadores que depende de su color y forma te pueden informar o advertir de peligros y mas .

A continuación vamos a ver algunas de las señales que podemos ver en nuestro día a día separadas por los colores principales:



Rojo:

Este tipo de señales te indican la prohibición o informa sobre casos de emergencias.







Verde:

Primeros auxilios o salidas de emergencia .














Azul:

Obligacion y cumplimiento de normas.













Amarillo:

Advertencia de peligro.
















Bueno internautas con esto acabamos de mencionar algunas de las tantas señales que hay, espero que te haya gustado principalmente a ti Vicente, pero también espero que os haya servido de ayuda a vosotros internautas, ya sea para estudiar, informaros o para entreteneros.

Nos vemos pronto.