29 nov 2022

Xarrada d'emprenedors socials a la UCV

Bones lectors, en el dia de hui els comentaré una mica sobre les xarrades que ens van donar en la Universitat Catòlica de València divendres passat.

La primera xarrada comença amb 76 Exponentia, amb el seu CEO parlant-nos una mica sobre ella, l'objectiu de la seua empresa és ajudar a les empreses perquè puguen avançar. Exponentia va ser creada a València i és una empresa experta en transformació digital per a l'automatització i mi llora de les empreses.

Juan García, ens comenta que el més important en desenvolupar una empresa són els valors, que sempre serà millor ser honest.

Els valors de Exponentia són, la seua confiança, la seua responsabilitat i la seua ment oberta, i això és el que els ajuda a continuar creixent cada dia. Utilitzen un organigrama per al seu dia a dia també.

El CEO de Exponentia ens deixa 3 valors a reconéixer i reflexionar els quals són:

- Família i amics abans que l'empresa.

- Ser persones abans que professionals.

- Algunes vegades s'encerta i altres s'aprén.

Ens comenta a més que la seua brúixola feia els seus objectius són els seus valors.

La següent xarrada va ser molt breu, però molt important i reflexiva, ens la va donar Nacho Grande el director de Caritas i també referent de Juan García el CEO de Exponentia.

Nacho a més d'explicar-nos diversos percentatges de com es troba Espanya en la societat, ens deixa un valor sobre nosaltres, el qual diu que valem per a alguna cosa, que ens fem valorar perquè d'aquesta manera podrem arribar a la felicitat, ens comente alguna cosa el qual després de tota la xarrada ens deixe reflexionar el qual va ser que existeixen 2 moments importants en la nostra vida:
1- Quan un naix.
2- Quan un assumeix perquè i el perquè vam nàixer.

Una de les claus del seu èxit, tant professional com persona el que quin aplica cada dia és el de Conéixer, el conéixer perquè hi ha gent que pateix, conéixer a aqueixa persona per a saber la raó per la qual arribe a aqueix estat.


La tercera xarrada ens la comentarà Cristina Sebastián, la directora de Ceeme, la qual és una empresa que atorga ocupació a persones amb tota mena de discapacitats.

Els valors de l'empresa tracten de: l'autonomia, el component social, la implicació, la superació, la creativitat, el seu compromís i el creixement personal.

Cristina des d'un principi ens deixa els objectius de Ceeme ben clars, els quals són: atorgar els recursos necessaris, una formació però sobretot donar Felicitat.

Ceeme igual que Exponentia impliquen la RSC: la responsabilitat social corporativa, la qual consisteix a contribuir els seus recursos a la gent sense ànim de lucre. També ens comenta que utilitzen a més d'un salari econòmic, un Salari Emocional, el qual consisteix en programes, activitats, serveis que atorga l'empresa als seus empleats el que la fa una empresa diferencial a les altres. 


Luis De Sande el Co-Fundador de Auara ens comenta que quan compres una botella d'aigua de Auara, no solament aquestes consumint aigua, sinó que també aquestes contribuint a gent amb escassetat d'aigua.

Ens comenta Luis també, que Auara a l'ésser una empresa no tan gran poden permetre's canvis bastant grans.

Fa 8 anys, de la idea de dos universitaris va ser creada aquesta empresa, els valors de Auara que ens deixa Luis present són; la formació, la creativitat, la curiosdiad i l'estar en comunitat, però sobretot el sempre ser Solidari cada vegada que un li ho puga permetre.


Això serà tot pel dia de hui, fins a la pròxima lectors!! 









0 comentarios:

Publicar un comentario