28 nov 2022

LA IMPORTÀNCIA DELS EMPRENEDORS SOCIALS

Els alumnes d'activitats comercials vam tindre la gran oportunitat de poder visitar la universitat catòlica de valència i escoltar 4 grans persones que ajuden i aporten valor a la societat.

Aquestes persones són emprenedors socials, això significa que tenen una empresa social i en el que es diferencia de la resta d'empreses ''normals'', és que a part d'obtindre beneficis, volen crear un valor o impacte en els altres.

Algunes de les empreses socials que vam veure en la xarrada són: AUARA EXPONENTIA y CEEME

En el cas de AUARA és una empresa amb ànim de lucre, és a dir, tots els beneficis que aconsegueixen van destinats a construir infraestructures perquè els països més desfavorits puguen tindre aigua potable. Guanyen aquests beneficis venent botelles d'aigua a Espanya, una cosa curiosa és que no s'utilitza el plàstic per a la fabricació de les botelles i no generen residus. A més, impacten en 13 dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.




També tenim a EXPONENTIA, és una empresa que se centra en ajudar les empreses a evolucionar de manera tecnològica perquè tinguen més facilitats i puguen avançar, aquesta empresa té uns valors molt marcats: confiança i responsabilitat. Saben quin és el seu objectiu i, a més, el grup de persones que formen aquesta empresa tenen un coneixement molt ampli de les seues àrees.




En el cas de CEEME, és un centre especial d'ocupació, ja que el 98% de la seua plantilla tenen el certificat de minusvalidesa, l'objectiu d'aquesta empresa és formar a les persones perquè tinguen l'opció de poder trobar un treball en empreses ordinàries, tanmateix, això no és senzill. En aquesta empresa treballen en línies de muntatge, però a més de treballar pots optar a formació extra, eines per al desenvolupament personal, pràctiques i més. I tot això de manera gratuïta.



En conclusió, les empreses socials són imprescindibles ja que defensen els drets humans, intenten preservar el medi ambient, a més d'estar introduint valors d'igualtat, sostenibilitat, entre altres.. 

Si estàs pensant a muntar una empresa, opta per una social, ajuda a gent que ho necessite.

0 comentarios:

Publicar un comentario