29 nov 2022

XARRADETA UCV

 Hola a tots,

Fins i tot no saps el que significa, que és una empresa social?

Bo perquè en uns moments ho sabràs, em calle i comence, una empresa social és aquella que té un impacte positiu en el medi ambient o en la societat i, alhora, resulta rendible com a negoci.

Algunes de les empreses socials que vam veure en la xarrada són: AUARA , EXPONENTIA y CEEME.
  
En primer lugar vaig a parlar de la primera xarrada que s'anomena Exponentia que ofereix solucions a les empreses i resol problemes tecnològicament. Els seus principals valors són la confiança, responsabilitat i la ment oberta. També intenten comunicar la responsabilitat social corporativa amb major impacte, visibilització, donant exemple, millor competència, i per ultime amb la paciència.






En el cas de CEEME, és un centre especial d'ocupació, ja que el 98% de la seua plantilla tenen el certificat de minusvalidesa, La seua missió és la diversitat funcional i la seua visió és de caràcter integrador. També ajuden a aquestes persones amb; autonomia, component social, implicació, compromís, creativitat, superació, creixement personal, etc. En aquesta empresa treballen en línies de muntatge, però a més de treballar pots optar a formació extra, eines per al desenvolupament personal, pràctiques i més. I tot això de manera gratuïta.



I per ultime però no menys important ens van parlar sobre Auara, una empresa social que embene aigua a quasi totes les ciutats d'Espanya per a desenvolupar amb el 100% dels seus beneficis a projectes d'aigua potable. Busquen accés a aigua per a tots, sanejament i tractament de l'aigua, i també que es puga usar per a l'agricultura. A més, impacten en 13 dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU. El plàstic de les seues botelles és 100% reciclat i les seua aigua és extreta d'un brollador de la Rioja. 
Actualment l'empresa té 8 anys i s'embene en Carrefour i en Alcampo i té de sòcia a Estrella Galícia. Dona el 0% de dividends per a accionistes per a desenvolupar completament els seus projectes i també cal destacar que treballa només amb socis locals. 



En conclusió m'ha agradat molt, ja que aprens valors d'emprenedoria.




0 comentarios:

Publicar un comentario