28 nov 2022

Xarrada d'emprendedors socials a la UCV.

 Hola lectors! 

Cap a un temps que no ens véiem per ací, hui he vingut a parlar-vos sobre 3 empreses les quals he tingut el plaer de conéixer i de presenciar una xarrada, aquestes són Exponentia, Ceeme i Auara, i són empreses socials. Una empresa social vol dir que aqueixa entitat no està buscant lucrar-se en grans quantitats amb els seus projectes, sinó que prefereix aportar aqueix valor a la societat, creant un impacte i intentant generar un canvi.  

A continuació us parlaré de Exponentia, la primera xarrada que vam poder escoltar, en aquest cas la xarrada va ser impartida per Juan García, va ser una persona molt amable i durant tota la xarrada sempre va estar donant-nos ànims al fet que tots podíem emprendre, per a ell unes vegades es guanya i altres vegades s'aprén, pense que és una frase bastant encertada ja que quan un s'equivoca sempre aprén del seu error. Juan va estar parlant-nos una mica sobre els objectius de la seua empresa, es tracta de donar-li un enfocament tecnològic als problemes que abans no es podien resoldre, amb això ajuden a empreses i aqueixa és la seua manera de generar un valor a la societat, utilitzen la Intel·ligència Artificial i el blockchecking per a millorar les condicions dels treballadors amb les màquines o la dels clients. Com a conclusió d'aquesta xarrada he aprés que si tu vols canviar les coses i generar un valor social primer has de fixar-te en les persones de la teua al voltant, ja que com diu Juan, l'humor de les persones de l'entorn pot afectar-nos en el nostre, i sobretot cuidar a aqueixes persones més pròximes a nosaltres.



En segon lloc parlaré sobre l'empresa Ceeme, en aquest cas la xarrada la va donar Cristina Sebastián i va fer molt amena la xarrada, ella ens va explicar que aquesta empresa o centre oficial d'ocupació tracta de crear valor a la societat a través de contractar a totes aquelles persones discapacitades que estan bastant discriminades per les altres empreses de la societat. Aquesta empresa si té ànim de lucre però ella expressa que no és gens dolent perquè al cap i a la fi tothom ha de cobrar un sou al final de mes, ells estan associats amb l'empresa Fermax la qual contracta al 20% de la seua plantilla d'empleats de l'empresa Ceeme donant treball a persones discapacitades i ajudant així al fet que puguen crear un projecte de vida. D'aquesta xarrada el més important que se m'ha quedat és que mai cal rendir-se ni deixar arrere els teus objectius, cal superar-se cada dia i no conformar-se.




I finalment parlaré de Auara, una empresa sòcia la qual es va fundar en 2014 gràcies a uns estudiants que van tindre una mala experiència en un voluntariat ja que s'havien adonat que milers de persones no tenien accés a aigua potable, i això causava i causa hui dia moltes malalties, ells van decidir crear aquesta empresa i dedicar-se a fabricar botelles amb 100% de plàstic reciclat per a ser sostenibles amb el medi ambient i dedicar els diners recaptats a fabricar pous en la major quantitat possible de països que no tingueren aigua potable. Aquesta empresa té per davant de tot com a objectiu ajudar a les persones, actualment Auara ha construït més de 120 pous d'aigua potable repartits en diferents països, i gràcies a la nostra ajuda caça vegada podran fer més, creant així un valor enorme a la societat, com a futurs projectes aquesta empresa estaria considerant expandir Auara per països com Mèxic ja que s'han adonat que hi ha un gran percentatge de població que no té aigua potable allí. Com a comiat vull dir que d'aquesta empresa he aprés que és molt més important ajudar a les persones que ho necessiten que lucrar-se un mateix a costa d'elles.






Ens veiem en la pròxima entrada!




0 comentarios:

Publicar un comentario